Interesse?

0183 - 30 10 00
info@paansmakelaars.nl

Stuur door


Omschrijving

Julianastraat 1 te Andel

Midden in het dorp Andel staat dit vrijstaande HERENHUIS op een ruim perceel van 1.425 m² groot. Het object is een Monument en bekend onder nummer 521361. In een uitgebreide Rijksmonumentomschrijving treft u de historie en bijzondere bouwdetails van het object aan. Het object is oorspronkelijk gebouwd rond 1860. In 1898 is het object van Nieuwendijk naar Neer Andel verplaatst. De vele details zijn nog steeds zichtbaar. Aan de achterzijde is een aanbouw gebouwd, welke buiten de Monumentenbescherming valt.

Momenteel is het object in gebruik als notariskantoor en dusdanig ingericht als kantoor. Het bestemmingsplan staat ook toe om in dit bijzondere pand te bewonen. Het object is thans opzegbaar verhuurd.

Het pand is op een terp gebouwd en ligt wat van de weg af. Via een hardstenen bordestrap komt u bij de fraaie entree met dubbele deur voorzien van een gietijzeren rooster met bloemmotief. Bij binnenkomst treft u een imposante hal aan met marmer vloer welke doorloopt tot in de gang. De ramen zijn aan de binnenzijde voorzien van vouwblinden. Aan de rechterzijde van de gang zijn twee ruime (woon)kamers met in iedere kamer een originele schouw en ingebouwde boekenkast. Eén kamer is met een fraaie parketvloer. Links van de gang is een grote kantoorruimte. In de aanbouw is de keuken, toiletruimtes en diverse (kantoor)ruimtes.

Op de verdieping komt u op een royale overloop waaraan vier kamers en bergruimtes zijn gesitueerd. In de CV ruimte hangen de twee nieuwe CV HR combiketels uit 2019.

Er zijn twee kelders in het pand aanwezig. Een van 5.00 x 5.70 en een van 8.40 x 4.00 meter.

De totale inhoud bedraagt circa 1.900 m³.

Op het perceel staat nog een grote schuur van circa 41 m².

Het Rijksmonument is in 2008/2009 gerestaureerd: de zijgevels zijn gepleisterd en het dak is vernieuwd. Op het mansarde dak liggen zinken losanges. Hoge plafonds, ornamenten u vindt in dit object nog vele fraaie authentieke details.

Andel is een rustig dorp dat langs de afgedamde Maas in het land van Heusden en Altena is gesitueerd. De voorzieningen zijn op dorpsniveau aanwezig.

Bent u geïnteresseerd in een bijzonder pand op een fraaie locatie, dan is dit zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Een uitgebreide documentatie kunt u bij ons aanvragen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of ons advies? Bel met 0183 - 30 10 00 of mail naar info@paansmakelaars.nl

Ontvang ons aanbod via e-mail

Inschrijven