Interesse?

0183 - 30 10 00
info@paansmakelaars.nl

Stuur door


Omschrijving

Hoogstraat 53 te Werkendam

Een Herenhuis met historie, zéér degelijk gebouwd met fraaie authentieke details. De eerste indruk van deze woning zal ongetwijfeld STATIG EN STIJLVOL zijn. Wonen aan de Hoogstraat in Werkendam in de voormalige burgemeesters en latere dokterswoning geeft aan de voorzijde levendigheid en aan de achterzijde rust in de vrije tuin met veel privacy. De woning is gebouwd rond 1912 met latere renovaties en moderniseringen waarbij de authentieke details bewaard zijn gebleven.

De uitstraling van de woning is zowel binnen als buiten bijzonder. In de hele woning zijn maar liefst 5 open haarden aanwezig. Hoge mooie plafonds, glas in loodramen, houten vloerafwerking, kamer en suite, inbouwkasten, paneeldeuren, ramen met roedeverdeling, kortom vele fraaie details.

In diverse kamers is een open haard aanwezig. Te beginnen bij de imposante hal en trap met vide. Al bij de hoofdingang van de woning ziet u het bijzondere van deze woning. De entree heeft een overdekte ronde boogconstructie alwaar u bij de voordeur komt. Naast de fraaie houten deur zijn aan beide zijden glas in lood ramen, boven de deur een halve ronding met glas in lood. Bij het naar binnen gaan, komt u in de vestibule met dubbele deur naar een indrukwekkende hal met prachtige trappartij met vide. In de hoek van deze centrale hal een prachtige haardpartij. Ook hier weer glas in lood ramen. Vanuit deze hal hebt u toegang tot de vele kamers.

Aan de Hoogstraat zijde een sfeervolle en representatieve kamer en suite met erker, open haard en schuifdeuren en aansluitend de ruime achterkamer met boekenkasten. De binnenhal met marmeren vloer en paneeldeuren geeft toegang tot de toiletruimte, kelderkast en de keuken. Hier kunt u via de zij-ingang (voorheen de dienstingang) de woning betreden. De woonkeuken biedt uitzicht over het terras en de tuin. Het rechte aanrechtblok is voorzien van inbouwapparatuur.

Achter de grote entree ligt de eetkamer, ook hier is een mooie schouw, servieskasten met glas in lood, hoge balken plafond, lambrisering en dubbele deur naar de royale woonkamer met grote erker. De woonkamer heeft een oppervlakte van ruim 46 m², een mooie haardpartij, gebrandschilderd glas, brede vensterbanken, ingebouwde boekenkast en houten vloerdelen. Kortom een sfeervolle woonkamer met veel lichtinval.

Op de eerste verdieping is de overloop die toegang biedt tot de diverse ruimtes. Aan voorzijde twee slaapkamers waarvan een met een klein balkon. De masterbedroom heeft een oppervlakte van ruim 24 m² en heeft aansluitend een inloopkast. De badkamer is voorzien van gietijzer ligbad op pootjes, doucheruimte, toilet en twee wastafels. Via de badkamer kom je op een groot terras van ca. 43 m². Tot slot is er op de overloop nog een separate toiletruimte.

Op de tweede verdieping zijn nog drie slaapkamers met kastruimte. Ook hier vindt u fraaie details als balken plafond, ramen met roedeverdeling, brede vensterbanken en wederom een open haard. De praktische wasruimte heeft een dakkapel, aanrechtblok met wastafel en douchecabine. Boven het washok is nog een zolderruimte.

Vanuit de woonkamer hebt u onder andere toegang tot het grote bordes/ terras met sierbestrating. De diepe tuin is voorzien van bomen, struiken, gazon, sierbestrating en aan het eind van de tuin is een stenen berging met een kleine carport. De tuin wordt afgesloten met een dubbele poort. Privacy is dus gewaarborgd.

Kortom, een groot karakteristiek pand, om te wonen en te werken, met veel authentieke details. Een pand met uitstraling!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of ons advies? Bel met 0183 - 30 10 00 of mail naar info@paansmakelaars.nl

Ontvang ons aanbod via e-mail

Inschrijven