Taxeren

Een professionele waardebepaling

Een professionele waardebepaling

Wij taxeren woningen en bedrijfspanden. Drie be√ędigde NVM-taxateurs met jarenlange ervaring en buitengewoon inzicht en historische kennis (inclusief een uitgebreid archief).

Taxatie

Wilt u weten wat uw woning waard is, dan komen we graag bij u langs om een waardebepaling te doen. We bespreken met u de waarde en de verkoopkansen als dat aan de orde is. Over het algemeen is dat gratis en verplicht het tot niets.

Wilt u een gevalideerd taxatierapport dan worden er taxatiekosten berekend. Een taxatierapport kan bijvoorbeeld nodig zijn voor de aankoop van een woning, voor de bank, de verzekering, de overheid of de belastingdienst). De taxateur wint in dat geval gegevens in bij de gemeente over de bestemming, eventuele verontreiniging, bodemonderzoeken, bestemmingsplannen, etc.. Ook wordt bij het kadaster nagegaan of er bijzonderheden zijn en wordt de laatste eigendomsakte nagelezen op eventuele verplichtingen. Te denken valt aan erfdienstbaarheden, rechten van anderen of andere opvallende bepalingen.

Foto

Taxatie bij koop van een woning en voor de hypotheek (gevalideerd NWWI-rapport)

Om een woning te financieren (hypothecaire lening) wil een bank weten wat de waarde is van de woning. De bank wil dit weten van een onafhankelijke taxateur, die niet betrokken is bij de koopovereenkomst. Ook voor een aanvraag Nationale Hypotheekgarantie is een taxatie verplicht.

Meestal laten kopers deze taxatie pas doen als de koop al definitief is. Door de taxatie te doen voordat de koop gesloten is heeft u als koper een beter beeld van de waarde van de woning. En dat kan schelen bij de onderhandelingen!

Een schriftelijk gevalideerd taxatierapport kan in de meeste gevallen binnen 2 werkdagen worden toegestuurd.

Geheimhouding

De taxateur rapporteert aan zijn opdrachtgever en verstrekt geen informatie aan anderen, behoudens met de toestemming van de opdrachtgever.

Afspraak maken

Wilt u een taxatie laten uitvoeren, meer informatie of ons advies? Bel met 0183 - 30 10 00 of mail naar info@paansmakelaars.nl