Verkopen

Professionele begeleiding bij de verkoop van uw huis

Verkopen bij Paans Makelaars

Wij kunnen u begeleiden bij de verkoop van uw huis. Wij bieden de volgende service:

Een huis verkopen

Een huis verkopen is een complex proces dat onderhevig is aan wet– en regelgeving die vaak verandert. Er zijn veel regels, voorwaarden en procedures waar u zich aan moet houden voordat uw huis verkocht is en uw aansprakelijkheid voor uw huis eindigt. Wij zorgen voor al deze zakelijke facetten bij de verkoop van uw woning.

Het verkoopproces

Het verkoopproces begint met het vaststellen van de prijs die we voor uw woning kunnen vragen; de vraagprijs. Er wordt speciaal gelet op het onderhoud, de positieve aspecten en de ligging van uw woning. Er wordt advies gegeven om uw woning zo plezierig mogelijk te laten overkomen bij een bezichtiging. Daarnaast zijn de marktsituatie en de prijzen van soortgelijke woningen in de buurt van belang. Samen met u komt er een realistische vraagprijs uit: niet te hoog en niet te laag.

Als de vraagprijs duidelijk is, wordt vervolgens beoordeeld wat de beste manier is om uw woning onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Er zijn heel wat mogelijkheden: internet, raambiljetten, verkoopbord in de tuin, advertenties, open huizen dagen, kijkmomenten, etc.. De verkoop kan heel stil (alleen via geselecteerde potentiële kopers) tot heel uitgebreid! Wij maken sowieso een uitgebreide verkoopbrochure van uw woning. De verkoopstrategie wordt in overleg met u bepaald. Uw wensen en onze kennis en ervaring zorgen voor een effectieve en doeltreffende aanpak.

Foto Foto

Verplichtingen

Wanneer u een huis verkoopt heeft u verplichtingen ten opzichte van de koper. U moet de koper op de hoogte te stellen van eventuele lasten, bijzonderheden en gebreken van uw woning. Dat kan gaan over erfdienstbaarheden, bouwvergunningen, vervuilde grond, etc..

Bezichtigingen

Bezichtigingen van uw woning vinden plaats in overleg met u. U hoeft daar niet voor thuis te blijven. Veel potentiële kopers vinden het plezierig als ze vrijuit kunnen kijken. Na bezichtiging stellen wij u op de hoogte van het verloop.

De afwikkeling van de verkoop

Als een potentiële koper een bod doet op uw woning wordt dit met u besproken. Wij doen geen toezeggingen buiten de verkoper om en wij verkopen niet; dat doet u zelf. Voordat er overeenstemming komt tussen de koper en de verkoper over de verkoopprijs wordt ook over andere punten onderhandeld, zodat daar later geen discussie of onduidelijkheid over komt. Deze punten zijn bijvoorbeeld; de lijst van roerende zaken die bij de woning horen, de opleverdatum, de ontbindende of opschortende voorwaarden, etc..

Als iedereen akkoord is tekenen de verkoper en koper de koopovereenkomst die door ons wordt opgesteld. Nadat de koper de koopovereenkomst (die door u is ondertekend) heeft ontvangen, heeft de koper nog drie dagen het recht om zonder opgave van redenen van de koop af te zien! Gebeurt dit niet dan gaat de koopovereenkomst naar de notaris. De notaris maakt dan de vereiste notariële akte voor de overdracht van de woning en de financiële afrekening op. Beide documenten worden door ons zorgvuldig gecontroleerd. U spreekt een datum af wanneer de notariële akte wordt ondertekend; de transportdatum. Kort voordat de akte wordt getekend en de woning dus niet langer uw eigendom zal zijn, inspecteren wij de woning nog een laatste keer en worden de meterstanden opgenomen.

Combinatie kopen en verkopen

Informeert u eens naar de combinatie kopen en verkopen bij onze makelaardij. Dat doen we met een aantrekkelijk combinatietarief!

Afspraak maken

Wilt u een taxatie laten uitvoeren, meer informatie of ons advies? Bel met 0183 - 30 10 00 of mail naar info@paansmakelaars.nl