Interesse?

0183 - 30 10 00
info@paansmakelaars.nl

Stuur door


Omschrijving

Kerkstraat 25-27 te Woudrichem

Midden in de vestingstad Woudrichem staat dit statige Herenhuis met royale tuin aan achterzijde. Het pand is een RIJKSMONUMENT.

De omschrijving in het rijksmonumentenregister luidt als volgt: "Voormalig herenhuis uit 1775. Pand van vijf vensterassen, met verdieping en pannen schilddak. Dubbel deur met panelen, midden 19e eeuw met stoep. Vensters met achtruitsschuiframen en in de verdieping vierruitsschuiframen".

Het pand heeft twee huisnummers namelijk: nummer 25 en 27. Beide woningen hebben een eigen meterkast en CV-installatie.

Het pand is voor dubbele bewoning geschikt. Via de centrale hal met marmerenvloer is zowel links als rechts een entree naar de beide woningen. Via de trapopgang (3 treden) komt u in de hal van nr. 27.

Woning nummer 25:

via de centrale hal treft u een dubbele deur naar de woonkamer met marmeren schouw en open haard. De vloer is afgewerkt met eiken parket en het plafond met balken. Via een bordestrap komt u in de binnenhal met trapopgang, toiletruimte en kastruimte met garderobe. De binnenhal geeft toegang tot de keuken, tuinkamer en bijkeuken.

De keuken is in het grijs/blauw uitgevoerd en voorzien van een recht aanrechtblok met composiet aanrechtblad, oven, 4-pits gaskookplaat, afwasmachine, koelkast en afzuigkap. Achter de keuken is de bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine en deur naar de tuin.

Op de verdieping is een overloop met separate toiletruimte en badkamer. Verder zijn daar 3 slaapkamers en de trapopgang naar de 2e verdieping. De badkamer is voorzien van een ligbad en wastafel.

Op de 2e verdieping hangt op de voorzolder de CV-installatie, Intergas HRE Kompakt uit 2016 en 2 bergruimtes.

Woning nummer 27:

via de bordestrap waar u links en rechts de meterkast aantreft, komt u in de binnenhal van de woning met huisnummer 27. Aan de voorzijde van de woning is de woonkamer welke u via de dubbele deur in de entree kunt bereiken en bovendien vanuit de doorloop. Deze woonkamer heeft een fraaie bibliotheek en een marmeren schouw met open haard.

De aan achterzijde gelegen tuinkamer heeft eveneens een mooie schouw en open haard en toegang tot de keuken.

De keuken met recht aanrechtblad, oven, afzuigkap, spoelbak, afwasmachine en koelkast. De bijkeuken is v.v. aansluiting voor de wasmachine en toegangsdeur naar de tuin.

Op de verdieping is de overloop met kastruimte, toiletruimte, badkamer en 4 slaapkamers. De badkamer is voorzien van ligbad, douchenis, wastafel en badmeubel.

Via een vaste trap komt u op de 2e verdieping. Hier treft u op de zolder de CV-installatie aan. Intergas Kompakt HRE uit 2018. Verder is hier een vijfde slaapkamer en bergruimte.

Alle slaapkamers in zowel nr. 25 als 27 hebben een wastafel.

Woudrichem is een oude vestingstad op de kruising van Brabant, Gelderland en Zuid-Holland. en strategische ligging op de plek waar de Waal, Maas en Merwede samenstromen.

Woudrichem ademt een en al geschiedenis. Als vestingstad maakte het onderdeel uit van zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit charmante stadje is zeker de moeite waard om te laten zien aan uw vrienden, kennissen zodra u daar woont. Een wandeling over de eeuwenoude stadswallen met een schitterend zicht over de rivieren en in de verte Slot Loevestein is de moeite waard.

Woudrichem heeft u veel te bieden. Ook is er een pontverbinding van Gorinchem.

Kortom dit object biedt u vele mogelijkheden in een geweldig mooie omgeving.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of ons advies? Bel met 0183 - 30 10 00 of mail naar info@paansmakelaars.nl

Ontvang ons aanbod via e-mail

Inschrijven